När man gjort allt och väl bestämt sig för att para sin tik! Så är det bra att avmaskad tiken innan!

Jag har alltid calci-com hem så man kan ge om det behövs! 

Mina tikar valpar alltid i en biabädd (förr i en valplåda) men biabädden är bättre om de skulle råka lägga sig på någon det blir då som en luftficka  under dem!

En våg för att väga valparna vartefter de föds!❤ 

 Papper och penna för att skriva upp klockslag, vikt, färg och hur många moderkakor som kommit!

Hushålls papper och en sopåse  är också bra att ha! 

En sug är toppen att ha till hands när det behövs! Bästa investeringen!😉 Jag kokar alla mina saker flera dagar innan så de är klara👍

En slö sax att klippa navelsträngen med! 

En peang är också bra att ha (inte för jag använder min så mycket) 

En gummituta är också jätte bra att ha! 

Ett lager med handdukar går alltid åt! 

Flera lådor fulla med lakan är bra att ha! Mina tikar valpar alltid på lakan som man sedan tvättar eller slänger! 

Tråd att knyta runt navelsträngen om det behövs! Den är väl tuggad! 😄 

Värmedyna brukar jag använda första veckan! 

Kissunderlag alltid behövligt!👍 

Feber termometer  kan också vara bra att ha! Själv tempar jag dem inte innan valpning (tycker man ser när de är på gång)! Jag tempar dem inte efter heller för man ser ju om tiken inte mår bra (förhöjd temp har de ju alltid några dagar efter)!Men ser man att tiken inte mår bra så narurligt vos tar jag tempen då! 

Har alltid handsprit även när valpköparna kommer när valparna är 3-4 veckor. Så får de spruta händerna innan de lyfter i valparna! (Är jag larvig kanske?)🤔

Mina tikar får alltid en drink under, efter kvällningen som består av 1 liter vatten, buljongtärning, dextropur, kaffe grädde, och 1 äggula! Brukar göra i ordning buljongen och ha den i kylskåpet! Så kan man göra i ordning vart efter! (Alla rökarna gillar det inte och en del är helt tokiga i det) 

 Sedan brukar de få en tio sockerbitar efteråt för att höja blodsockret efter kvällningen!😉