Fettkaffe!

1 ägg, 1 msk smör, 1msk cocosolja, kaffe mixas med mixer staven!

Köttfärssås! 

400 fr blandfärs, lök, samba olek, krossade tomater och kryddor starkes i smör!

Vitkålssoppa

Vitkål, halv falukorv, 1 burk krossade tomater; halv purjolök , 1 grönsaks buljong

Äggmjölk

5 äggulor, 5 dl kokt vatten, 150 gr smält smör kör med mixerstav

LCHF glass

Vispa 3 dl vispgrädde och vispa sedan i 3 äggulor och vaniljpulver! Kör i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör om varje halv timme till ni ser att den är 

Aubergine rullar med tomatsås

Till 4 portioner behöver du:
2,0 st Aubergine
100,0 gram Spenat färsk
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
200,0 gram Cream Cheese 30% ARLA
30,0 gram Smör fett 80 %
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Tomater krossade konserv m lag
2,0 msk Tomatpuré konc konserv
10,0 gram Sambal oelek
250,0 gram Mozzarella ost fett 20 % 
4,0 msk Olivolja
2,0 msk Oregano, torkad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen på längden i 0,5-1cm tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och salta. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Tag ut och ställ sedan åt sidan för att svalna.

2. Hacka löken och fräs den i en panna i smör med pressad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs tills vattnet försvinner. Rör ner cream cheese och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg spenatfyllningen på auberginerna och rulla ihop dem till rullar. Lägg i en lite ugnstålig form.

4. Blanda ihop de krossade tomaterna med tomapuré, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll tomatsåsen över auberginrullarna. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg ovanpå rullarna. Gratinera i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg. Jessicas blogg

Äggviteomelett

Stek tomat zucchini  (spenat) i smör så det blir mjukt häll på 3 äggvitor och låt det koka! 


LCHF KESOBRÖD 

3 ägg

125 g keso

1 msk olja utan smak (vanlig eller kokos)

4 msk mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver 

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ägg och keso till en slät smet. Tillsätt olja och rör ihop. Blanda alla torra ingredienser separat och rör sedan ihop med äggsmeten. Häll ut på en plåt och strö lite sesamfrön över. Grädda i ca 15-20 minuter.

Falsk potatissallad

2 dl gräddfil, 3-4 msk majonnäs, 1 röd lök (eller vilken lök man vill) sålt, svartpeppar.

Zucchini plättar

till ca 4 portioner behöver du:
1 zucchini
1 ägg
1 dl riven ost
3/4 msk fiberhusk
salt 
vitlökspulver

gör sedan så här:
Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.


Vispa ägg och blanda ner squashen och riven ost och fiberhusk. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett och lite grekisk olivolja (för den goda saken eller smakens skull) på medelstark värme tills plättarna fått fin färg och pudra dem med vitlökspulver.

LCHF stroganoff

1/4falukorv, 1 gul lök, 1 msk samba olek, 1 burk krossade tomater, smör!

Stek korv och lök ihop, ta i samba olek och de krossade tomaterna! Låt det puttra en stund!


Aubergine gratäng

1 stor krav-aubergine
2 krav-tomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
100 gram smulad fetaost
Smörkola till stekning
 Sätt ugnen på 200 grader
Skär aubergine  i cm-stora skivor, stek de i smör/olja så de får färg lägg sedan över i smord ugnsform.
Skär tomaterna i klyftor
Skär löken i skivor och hacka vitlöksklyfta.
Fräs lök, tomater och vitlök tillsätt tomatpuré och låt det puttra ett tag. Tillsätt vinet och låt det puttra tills tomaterna är ganska mjuka!
Fördela tomaterna över aubergine, lägg på valfri ost gratinera i ugnen ca 10 minuter!

Äggmacka

2ägg
2 msk matfett
Lite salt
Majonnäs
1 salladsblad
2-3 skivor skinka
1/2 tomat
1/2 avokado

Vänster äggen salt bred majonnäsen efter smak på båda äggen, lägg sallad skinka, tomat och avokado på det ena ägget och toppa med det andra ägget!

Fröknäcke med rosmarin

1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
4 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2 dl vatten
1 msk olivolja
1 ägg
1 tsk salt
1 msk torkad rosmarin

Sätt ugnen på 180 grader.Lägg bakplåtspapper på en plåt.Blanda alla torra ingredienser i en bunke, koka upp vatten och blanda med olivolja. Häll väskan över fröblandningen rör om ordentligt. Häll upp smeten på plåten och sprid ut den på plåten! Brukar göra det med en gaffel!
Pensla med uppvispat ägg strö över salt och rosmarin. Grädda ca 45 minuter. Sänk temperaturen till 80 grader och låt bröden stå i ugnen och torka i någon timme! Förvara i burk med rättsläget lock.