Recept!
Fettkaffe!
1 ägg, 1 msk smör, 1msk cocosolja, kaffe mixas med mixer staven!
Köttfärssås!
400 fr blandfärs, lök, samba olek, krossade tomater och kryddor starkes i smör!
Vitkålssoppa
Vitkål, halv falukorv, 1 burk krossade tomater; halv purjolök , 1 grönsaks buljong
Äggmjölk
5 äggulor, 5 dl kokt vatten, 150 gr smält smör kör med mixerstav
LCHF glass
Vispa 3 dl vispgrädde och vispa sedan i 3 äggulor och vaniljpulver! Kör i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör om varje halv timme till ni ser att den är
Aubergine rullar med tomatsås
Till 4 portioner behöver du:
2,0 st Aubergine
100,0 gram Spenat färsk
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
200,0 gram Cream Cheese 30% ARLA
30,0 gram Smör fett 80 %
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Tomater krossade konserv m lag
2,0 msk Tomatpuré konc konserv
10,0 gram Sambal oelek
250,0 gram Mozzarella ost fett 20 %
4,0 msk Olivolja
2,0 msk Oregano, torkad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen på längden i 0,5-1cm tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och salta. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Tag ut och ställ sedan åt sidan för att svalna.
2. Hacka löken och fräs den i en panna i smör med pressad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs tills vattnet försvinner. Rör ner cream cheese och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg spenatfyllningen på auberginerna och rulla ihop dem till rullar. Lägg i en lite ugnstålig form.
4. Blanda ihop de krossade tomaterna med tomapuré, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll tomatsåsen över auberginrullarna. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg ovanpå rullarna. Gratinera i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg. Jessicas blogg
Äggviteomelett
Stek tomat zucchini (spenat) i smör så det blir mjukt häll på 3 äggvitor och låt det koka!
LCHF KESOBRÖD
3 ägg
125 g keso
1 msk olja utan smak (vanlig eller kokos)
4 msk mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ägg och keso till en slät smet. Tillsätt olja och rör ihop. Blanda alla torra ingredienser separat och rör sedan ihop med äggsmeten. Häll ut på en plåt och strö lite sesamfrön över. Grädda i ca 15-20 minuter.
Falsk potatissallad
2 dl gräddfil, 3-4 msk majonnäs, 1 röd lök (eller vilken lök man vill) sålt, svartpeppar.
Zucchini plättar
1 ägg
1 dl riven ost
3/4 msk fiberhusk
salt